Ben ik verslaafd aan
gamen?
De meeste gamers spelen met veel plezier en zonder problemen. Maar gaat dit ten koste van andere activiteiten? Dan kan het een probleem zijn.

Het kan af en toe gebeuren dat je wat langer speelt om een nieuw spel onder de knie te krijgen. Maar de tijd die je aan spelen besteedt, is afgebakend. Gamen is dan gewoon een vorm van ontspanning, naast andere hobby’s.

Voor sommigen neemt gamen zoveel tijd in beslag dat het ten koste gaat van andere activiteiten. School, werk, gezin, vrienden en/of vroegere hobby’s worden verwaarloosd of komen onder druk te staan. Bij verveling, grijpt de speler automatisch terug naar het gamen. Als hij niet kan gamen, is hij merkbaar slecht gezind of prikkelbaar. Bij problemen vlucht hij in het spel. De speler zondert zich meer en meer af om te gamen en hij geraakt geïsoleerd. Het dag- en nachtritme vervaagt en hij verwaarloost de persoonlijke verzorging.

Herken je jezelf hierin? Zoek hulp! Een verslaving is een probleem, geen schande. Zoek iemand om over je probleem te praten en zet stap voor stap passen weg van je verslaving. Wil je graag anoniem met iemand praten, mailen of chatten, contacteer dan De DrugLijn of Awel.