Hoe bereid ik
mijn reis
voor?
Reis gepland? Bereid je voor!

Praktische informatie voor alle soorten buitenlandplannen vind je op de website Go Strange en Wegwijzer.

Ben je -26, dan kan je gratis de hele bibliotheek van Wegwijzer raadplegen met tal van reisverslagen, de logiesbeoordelingen, de reisgidsen, kaarten, tijdschriftartikels… Je kan hen ook telefonisch 050 33 75 88 of via het formulier op de website reisvragen stellen.

Joho heeft heel wat praktische tips om problemen op reis te voorkomen (diefstal, oplichterij, veiligheid ...)

Op zoek naar de ultieme check- en bagagelijst? Download de schraplijst van Wegwijzer en stel zelf je lijst samen op basis van de soort reis, de bestemming en het seizoen.

Ga je kamperen, een grote reis maken of naar een plaats met extreme temperaturen? Vraag dan zeker ook eens aan de verkopers in een reisartikelenwinkel wat zij denken dat je nodig hebt.

Wil je liever op reis met een groep? Bekijk dan het volledige aanbod van georganiseerde reizen voor jongeren op Wegwijzer.

Lees ook de tips van ECC België over hoe je je reis kan reserveren, annuleren en ook welke documenten je nodig hebt.

Loopt je trein of vliegtuig vertraging op of wordt het geannuleerd? Spreek dan meteen je reisorganisator, luchtvaartmaatschappij of treinmaatschappij aan. Ze mogen je niet aan je lot overlaten. In veel gevallen moeten ze je zelfs compensatie betalen.

Ben je in Europa op reis, maar maakt de taalbarrière het je moeilijk om als consument op je strepen te staan? Download dan de gratis ECC Net Travel App (ook offline), die vertaalt voor je!