Hoe kan ik
goedkoop aan cultuur
doen?
Theaters, cultuurcentra, opera's, cinema’s en andere cultuurhuizen bieden vaak speciale tarieven voor jongeren. Maar je vindt ook cultuur waarvoor je niets hoeft te betalen!

Gratis cultuur

Jeugdhuizen en muziekcafé's organiseren heel vaak gratis optredens en muziekjams. Ook voor gratis improcomedy kan je vaak in café's terecht. 

Heel wat (studenten)verenigingen of buurtinitiatieven bieden gratis filmvertoningen aan. Check zeker de activiteitenkalender van jouw gemeente. 

Heel vaak zijn de tentoonstellingen beeldende kunst van amateurkunstenaars gratis. Check dan zeker de agenda van KUNSTWERKT en van het Centrum voor Beeldexpressie

Van het werk van een onbekende grafitti-artiest tot een schilderij van Michaël Borremans aan de stadshal in Gent...er is heel wat kunst op straat te vinden. 

Cultuur aan een klein prijsje?

Check steeds of je kan genieten van een voordeeltarief via je leerlingenkaart, studentenkaart, bankkaart of andere.

Daarnaast bieden enkele hogescholen en universiteiten ook cultuurcheques aan. Daarmee geniet je voor een heel klein bedrag van cultuur.

Soms kan je in theaterzalen gratis naar de generale repetitie. Of je kan een halfuur voor de voorstelling aan de kassa nog goedkopere tickets krijgen. Vraag ernaar bij je cultuurcentrum.

Vaak mag je in een museum tot 18 jaar gratis binnen en tot 26 jaar aan een verminderd tarief. Musea hebben vaak ook een gratis bezoekdag. Zoek het uit!

Op TicketSwap koop en verkoop je veilig, makkelijk en eerlijk tweedehands tickets voor concerten, festivals, sportwedstrijden, theater en dagjes weg. Door strenge controles en samenwerkingen met organisaties wordt fraude voorkomen.

Ben je jonger dan 30? Dan is de BILL-bundel misschien iets voor jou? Hiermee krijg je heel wat kortingen op het vrijetijdsaanbod in heel Europa. Sommige onderwijsinstellingen, gemeentes of steden geven de BILL-bundel helemaal gratis of aan een goedkoper tarief. Heb jij geen recht op korting? Dan betaal je nog maar 10 euro. Geen geld voor zoveel kortingen!