Hoe privé is
jouw profiel?
Bij sociale netwerksites (zoals Twitter en Facebook) vormen profielen en het netwerk de kern. Maar er zijn ook sites die bepaalde elementen gebruiken van die sociale netwerksites.

Op bijvoorbeeld Flickr en YouTube kan je met een account ook aangeven wie je vrienden en contacten zijn. Zo blijven ze op de hoogte van nieuwe dingen.

Facebook, Twitter, Instagram en het meer zakelijke LinkedIn: om je aan te sluiten bij sociale netwerksites moet je een profiel aanmaken. Daarin geef je informatie over jezelf.

Vergeet niet dat achter al deze handige en toffe diensten grote bedrijven zitten! Zij kunnen gemakkelijk al je persoonlijke gegevens, zoals je adres, email, telefoonnummer opslaan. Zelfs een analyse van je surfgedrag of interessevoorkeuren kunnen ze bewaren. Die informatie verspreiden/verkopen de bedrijven mogelijk verder. Bijvoorbeeld om gerichte publiciteit op je af te sturen.

Lees op Ikbeslis.be hoe je je profiel kan beschermen.

Een amazing mind reader, of een amazing team van hackers? Wees voorzichting met welke gegevens je publiek maakt/online gooit!