Waar vind ik
cultuur?
Vlaanderen kent een bruisend cultuurleven. Er is een groot aanbod aan party’s, concerten, festivals, theater, comedy, cinema, musea, galerijen, tentoonstellingen, opera, literatuur en meer.

MUZIEK

Voor optredens en concerten kan je naar festivals, zoals Pukkelpop en Werchter, de mega-locaties zoals Flanders Expo , Vorst Nationaal, de concertzalen van Vooruit, AB en Trix en de cultuurcentra. Je kan zeker ook terecht in jeugdhuizen en in talrijke muziekcafé’s. 
 

MUSEA

Ook de musea doen niet onder en houden regelmatig tentoonstellingen, gratis museumavonden en –nachten. Verder zijn er de kleinere kunstorganisaties en galerijen die Vlaanderen mee op de culturele kaart zetten.

Zie voor info: expo’s in Vlaanderen of AmuseeVous.

Ben je specifiek geïnteresseerd in de Brussels musea? Dan kan je terecht op www.brusselsmuseums.be Als je ook de taalgrens wil oversteken, is de website www.portail.wallonie.museum heel nuttig.

OPERA

Voor opera is er De Munt in Brussel en De Vlaamse Opera in Gent of Antwerpen. Beiden hebben een jongerenwerking die je graag mee achter de schermen neemt.

LITERATUUR

Op bibliotheek.be vind je dan weer allerlei nuttige informatie over de Vlaamse openbare bibliotheken, zoals hun adressen, openingsuren, activiteiten en meer.

Op zoek naar een goed boek? Op Boekenzoeker en Iedereen Leest vind je leestips en kan je zelf reageren of een boek in de kijker zetten. Stripfans komen zeker aan hun trekken op Stripgids.

Voor fans van literatuur zijn er het hele jaar door evenementen zoals de boekenbeurs, Het Passa Porta Festival, Gedichtendag  ...

CINEMA

Een bioscoopbezoek plan je makkelijk op cinenews.be, een website met een volledige agenda per filmzaal. Filmklassiekers (her)ontdek je onder meer bij CINEMATEK(Brussel), Cinema Zuid (Antwerpen) of Film Plateau (Gent).

VIND JE WEG!

Plan je een bezoek aan Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen of Leuven? Werp dan zeker een blik op de site van Use-it, tourist info for young people. Je kan er per stad een kaart downloaden waarop de beste bars, clubs, winkels, midnight snacks zijn aangeduid. No-nonsens en up to date!

Voor een overzicht van restaurants, films, activiteiten en shopping in Antwerpen, Gent en Brussel kan je terecht bij DM.City. Gratis activiteiten worden gebundeld op Gratis in Brussel en Gent!

Cobra bundelt het culturele aanbod van de VRT-netten, brengt elke dag culturele actualiteit én besteedt veel aandacht aan de culturele agenda.