Wat als een
feestje uit de hand loopt?
Ken je maat!
Een frisse pint of een lekkere cocktail kunnen een leuk onderdeel zijn van een avondje stappen. Maar wordt er iemand écht dronken? Zorg dan voor elkaar!

Drank hoeft geen probleem te zijn, zolang er verstandig mee wordt omgesprongen én zolang ‘drinken om dronken te worden’ niet de norm wordt. Overmatig drinken leidt tot allerhande gezondheidsproblemen en kan soms tragische gevolgen hebben.

Heel belangrijk is dat je voor mekaar blijft zorgen, ook als vrienden dronken worden of zijn. Als vriend moet je op zo’n moment een positieve en ondersteunende rol blijven spelen.

Als drank de overhand neemt, is er maar één kernboodschap: laat je vrienden op zo’n moment niet alleen naar huis gaan en draag zorg voor elkaar.  Met ander woorden: laat dronken vrienden nooit alleen achter. Draag verantwoordelijkheid en zorg dat iedereen veilig thuis geraakt.

Acteurs Bill Barberis en Nawfel Bardad (Toon en Adil uit Thuis) laten zien hoe een goede maat het verschil kan maken tussen een leuke avond en een nacht die minder goed afloopt...